10 voordelen ramen & deuren

1. Onderhoud

In vergelijking met hout, is het onderhoud van aluminium kinderspel. Een aantal keer per jaar met lauw water wassen is voldoende om je aluminium schrijnwerk als nieuw te doen blinken. Aluminium is bovendien niet elektrostatisch en trekt dus geen stof en vuil aan

2. Stabiliteit

Aluminium is licht, roestvast en sterk. Hierdoor is het materiaal uiterst geschikt voor ramen en deuren. Het is de beste keuze voor grote glaspartijen, in dubbel of driedubbel glas.

3. Design

Aluminium is trendy en stijlvol. Door de kenmerken van het materiaal zijn smalle profielen mogelijk. Ook voor renovatie van authentieke, stalen profielen (steel look) is aluminium de juiste keuze.

4. Thermische isolatie

De thermische kenmerken van hout en pvc zijn een fractie beter dan die van aluminium. Voor grote glaspartijen en driedubbel glas is aluminium de eerste keuze.

5. Kleurvastheid

Kleurkeuze is onbeperkt en pas na 15 jaar bestaat er een kans op lichte verkleuringen.

6. Vormvastheid

Als je het vergelijkt met hout of pvc, is aluminium minder onderhevig aan externe invloeden zoals vocht- of temperatuursverschillen. Vormverlies blijft over een lange periode zeer beperkt.

7. Anti-inbraak

Aluminium is sterker dan hout en pvc. In combinatie met de juiste sloten helpt het jouw om inbrekers buiten te houden. Inbraakpreventie en aluminium vullen elkaar uitstekend aan.

8. Duurzaamheid

Van de traditionele materialen voor buitenschrijnwerk, lijdt aluminium het minst onder externe factoren zoals vocht, uv-stralen en temperatuurschommelingen. Barsten en verkleuringen zijn dan ook zeer uitzonderlijk. Moderne profielen krijgen tegenwoordig een extra beschermende laag bij de productie.

9. Ecologische voetafdruk

Aluminium ramen en deuren zijn 100% recycleerbaar. Bovendien is de grondstof in grote hoeveelheden op onze aarde aanwezig. Aluminium is een groene keuze.

10. Levensduur

De houdbaarheidsdatum van kwalitatieve aluminium ramen en deuren is minstens 40 jaar en vermoedelijk heel wat langer.